Vores rejse mod Industry 4.0

Vi har dybe rødder i automationsbranchen, og er vokset ud af Tricon-koncernen, som blev etableret tilbage i 1981.

Omdrejningspunktet er – og har altid været – løsninger til industrien, som skaber udvikling og værdi for vores kunder. I dag er Techsoft en uafhængig virksomhed, specialiseret i industriel automation og IT.

1990’erne: Industrien får øjnene op for IT

Tricon Techsoft bliver etableret i 1991 som søsterselskab til det allerede eksisterende Tricon Electric A/S. Forretningsfokus lå primært på PLC-software, som vi så store fremtidsperspektiver i. HMI og SCADA systemer til især store internationale lufthavne og logistiksystemer blev en del af vores kompetencefelt i dette årti.

00’erne: Udviklingen buldrer af sted

Tricon Techsoft har succes med sine IT-og automationsløsninger, og bliver markedsledende på en bred vifte af PLC-platforme. Vi bliver i disse år Siemens Solution Partner, og starter samarbejde med Beckhoff omkring kundetilpassede løsninger til store logistiksystemer world wide. 00’erne bringer en masse nye løsninger med sig, bl.a. mobile platforme, MES-systemer, emuleringsteknologier, produktkonfiguratorer og ikke mindst servosystemer og motion control, som bliver starten på et helt nyt forretningsområde.

10’erne: Den 4. industrielle revolution og IIoT

Tricon Techsoft er i rivende udvikling og det samme er den teknologiske udvikling, hvor der sker en stigende integration mellem den digitale verden og den fysiske produktion. Begrebet Industrial Internet of Things (IIoT) bliver en del af hvores hverdag, hvor automationsanlæg opsamler og bearbejder data realtime, og danner grundlag for en mere intelligent styring af automationsanlæg. En større organisationsændring og ambitiøse investeringer i udviklingen af de brede kompetencer inden for avancerede IT- og automationsløsninger sætter turbo på målsætningen om at blive industriens foretrukne leverandør at IT-og automationsløsninger.

20’erne: På egne ben og godt rustet til fremtiden

Den 4. industrielle revolution forventes, at præge vores branche de næste 20 -25 år, og vi er godt rustet til opgaven. I 2020 trådte Tricon Techsoft ud af Tricon-koncernen, og forsætter uændret under navnet Techsoft A/S.